Kwartierstaat Van Santvoord-Cillessen

Deze kwartierstaat bevat 458 personen

 
ALGEMEEN
Voorpagina
Bronnen
Afkortingen

ALLE VOOROUDERS
Gesorteerd op nummer
Gesorteerd op achternaam
Gesorteerd op geboortepl.
Gesorteerd op trouwpl.
Gesorteerd op overl.pl.
Analyse volledigheid

PER GENERATIE
Generatie I-VI
Generatie VII-VIII
Generatie IX
Generatie X
Generatie XI
Generatie XII
Generatie XIII
Generatie XIV
Generatie XV
Generatie XVI-XVII
Generatie XVIII-XXI
Generatie XXII-XXIX
Generatie XXX-

WEERGAVE
Standaard
Beknopt

CONTACT
K. van Santvoord
stuur een e-mail

BEHEER
Inloggen

Overzicht beschikbare kwartierstaten



Generatie I

1a niet openbaar

1b niet openbaar



Generatie II
(ouders)

2 niet openbaar

3 niet openbaar



Generatie III
(grootouders)

4 [/2] [x2] [detail] [schema] [naar 1] [bron]
Trouwfoto Frans van Santvoord en Riki Cillessen (1963).«« Trouwfoto Frans van Santvoord en Riki Cillessen (1963).

Frans en Riki trouwden in de Maria Boodschap Kerk in Goirle
»» Frans en Riki trouwden in de Maria Boodschap Kerk in Goirle
Franciscus Carolus Josephus Maria (Frans) van Santvoord; geb. Tilburg 9 aug. 1935; tr. Goirle (Maria Boodschap) 19 jan. 1963.

5 [/2] [x2] [detail] [schema] [naar 1]
Hendrica Maria Helena (Riki) Cillessen; geb. Heesch 30 dec. 1937.

De winter van 1963 was de allerstrengste van de twintigste eeuw. De Noordzee lag vol ijs, auto«« De winter van 1963 was de allerstrengste van de twintigste eeuw. De Noordzee lag vol ijs, auto's reden over het IJsselmeer en bij min 20 graden werd - een dag voor het huwelijk van Frans en Riki - de koudste Elfstedentocht ooit gereden.

6 niet openbaar

7 niet openbaar



Generatie IV
(overgrootouders)

Briefhoofd van een factuur van kunsthandel Jos van Santvoord aan de Gemeente Tilburg (1937)
»» Briefhoofd van een factuur van kunsthandel Jos van Santvoord aan de Gemeente Tilburg (1937)

8 [/2] [x2] [detail] [schema] [naar 1] [bron]
Jos van Santvoord«« Jos van Santvoord

Geboorteakte Jos van Santvoord
»» Geboorteakte Jos van Santvoord
Josephus Johannes Maria (Jos) van Santvoord; geb. Tilburg 25 mrt. 1901; kunsthandelaar; overl. Tilburg 28 jan. 1961 (59 jr.); tr. 25 nov. 1929.
♦ Jos van Santvoord stuurde een ingezonden brief naar de lokale krant (wsch. Nieuwsblad van het Zuiden of Nieuwe Tilburgsche Courant). Deze werd geplaatst op 20 jul. 1921. Kennelijk had hij al eerder een brief ingezonden; het lijkt hier te gaan om een slepend conflict in de beroepsgroep van meubelmakers. De tekst luidde: "Mijnheer de Redacteur, Vergun mij nogmaals een klein plaatsje in Uw veel gelezen blad. Nogmaals moet ik constateeren, dat er door het bestuur van de meubelmakers onwaarheden geschreven zijn. Want dat ik niet geroyeerd ben, maar zelf bedankt heb voor de bond. De bewijzen zijn hiervan bij mij voor belanghebbenden ter inzage. Verders wensch ik niet meer mij nog verder over deze kwestie in de courant in te laten. U, mijnheer de Redacteur, nogmaals beleefd dankend voor de verkregen plaatsruimte, verblijf ik. Jos van Santvoord, Telephoonstraat 33"
In een familiealbum wordt vermeld dat hij op 18 oktober 1922 begon met zijn kunsthandel; mogelijk is dit het gevolg van hierboven genoemd conflict.

9 [/2] [x2] [detail] [schema] [naar 1] [bron]
Anna van Santvoord-van der Boom«« Anna van Santvoord-van der Boom

Trouwfoto Jos van Santvoord (28 jr.) en Anna van der Boom (26)
»» Trouwfoto Jos van Santvoord (28 jr.) en Anna van der Boom (26)
Anna Maria Petronella van der Boom; geb. Tilburg 12 mrt. 1903; overl. Tilburg 18 jul. 1980 (77 jr.).
♦ Kinderen uit dit huwelijk - Anny (14-10-1930)
- Ria (18-10-1931)
- Jeannette (21-10-1932)
- Joseph (21-10-1932)
- Carla (7-12-1933)
- Frans (9-8-1935)
- Jeanne (10-1-1937)
- Emilie (15-2-1940)

vlnr: Emilie, Jeanne, Frans, Carla, Joseph, Jeannette, Ria en Anny van Santvoord (foto 1943)<br clear=all>«« vlnr: Emilie, Jeanne, Frans, Carla, Joseph, Jeannette, Ria en Anny van Santvoord (foto 1943)


Foto van de gemeenteraad (1970). Rechtsonder: Anton Cillessen.
»» Foto van de gemeenteraad (1970). Rechtsonder: Anton Cillessen.

10 [/2] [x2] [detail] [schema] [naar 1] [bron]
Anton Cillessen«« Anton Cillessen

Foto van de raadsleden genomen na de installatie van burgemeester Elsen: vlnr. P. Eijsermans, A.G. Cillessen, wsch. J. de Brouwer, E.G.M. Mes, N.J. van Gils en H. van Doremalen. De raadsleden Ch. van den Brink-Slee en J.B.A.M. Tra waren niet bij de installatie van Elsen aanwezig wegens verblijf in het buitenland (foto 1953)
»» Foto van de raadsleden genomen na de installatie van burgemeester Elsen: vlnr. P. Eijsermans, A.G. Cillessen, wsch. J. de Brouwer, E.G.M. Mes, N.J. van Gils en H. van Doremalen. De raadsleden Ch. van den Brink-Slee en J.B.A.M. Tra waren niet bij de installatie van Elsen aanwezig wegens verblijf in het buitenland (foto 1953)
Antoon Gerardus Cillessen; geb. Groesbeek 27 apr. 1908; werkte als jongeman kort op kantoor in een schoenfabriek, maar ging daarna aan de slag bij de politie, waar hij regelmatig werd overgeplaatst; hij begon in Heesch (woonde aan de Rijksweg), verhuisde rond 1942 met zijn gezin naar Heusden (Lombardstraat) en rond 1943 naar Goirle (eerst Oranjeplein 66, rond 1950 naar Tilburgseweg 143); stapte aan het eind van de oorlog op een landmijn en verloor daarbij zijn rechteronderbeen, lag zes weken in het ziekenhuis en kon zijn politiewerk vervolgens niet langer uitvoeren; was een jaar lang arbeidsongeschikt en werkte later even op het kantoor bij de politie en vervolgens jarenlang als hoofd personeelszaken bij Textielfabriek HaVeP aan de Bergstraat in Goirle; was jarenlang actief in de Goirlese gemeenteraad, al is niet duidelijk hoe lang precies: sowieso was hij in 1953 raadslid en in 1970 wethouder; door een conflict in de partij (en naar verluidt door bedreigingen aan zijn adres) stond hij zijn positie af; overl. Tilburg 26 feb. 1981 (72 jr.); tr. Heesch 3 nov. 1936.
♦ Kinderen uit dit huwelijk
  1. Riki (30-12-1937)
  2. Nell (7-11-1939)
  3. Leny (11-9-1942) +
  4. Henk (9-9-1943)
  5. Maria (17-11-1947)
  6. Bert (1-3-1949/50)

<b>HEERLEN, VROEDVROUWENSCHOOL</B> - De directe aanleiding voor de stichting van een Katholieke Kweekschool voor Vroedvrouwen te Heerlen vormde de relatief hoge kindersterfte in de katholieke provincies Noord-Brabant en Limburg. De eerste leerlingen konden in 1913 aan hun opleiding beginnen. De opleiding duurde aanvankelijk 2 jaar, in 1920 werd er een 3e jaar aan toegevoegd. De Vroedvrouwschool had in de loop der jaren landelijke bekendheid verworven. Zij ontving daardoor zelfs een financiële bijdrage van Koningin Wilhelmina. Hare Majesteit kwam in 1923 persoonlijk de opening van de nieuwbouw verrichten. De ligging van het gebouw zou de patiënten voldoende buitenlucht bezorgen, wat bevorderlijk zou zijn voor het herstel. De rust en het fraaie uitzicht zouden hier ook aan bijdragen. Het gehele complex omvatte een verblijfsgebouw, een schoolgebouw, een directeursvilla en een voorzieningengebouw. Het geheel was gebouwd in baksteen, in neo-klassieke stijl. De kapel, naast het gehele complex gelegen, dateert uit 1934. De Vroedvrouwenschool is in 1993 verhuisd naar Kerkrade. Het oude gebouw werd verbouwd tot een appartementencomplex voor ouderen met de naam Parc Imstenrade.
»» HEERLEN, VROEDVROUWENSCHOOL - De directe aanleiding voor de stichting van een Katholieke Kweekschool voor Vroedvrouwen te Heerlen vormde de relatief hoge kindersterfte in de katholieke provincies Noord-Brabant en Limburg. De eerste leerlingen konden in 1913 aan hun opleiding beginnen. De opleiding duurde aanvankelijk 2 jaar, in 1920 werd er een 3e jaar aan toegevoegd. De Vroedvrouwschool had in de loop der jaren landelijke bekendheid verworven. Zij ontving daardoor zelfs een financiële bijdrage van Koningin Wilhelmina. Hare Majesteit kwam in 1923 persoonlijk de opening van de nieuwbouw verrichten. De ligging van het gebouw zou de patiënten voldoende buitenlucht bezorgen, wat bevorderlijk zou zijn voor het herstel. De rust en het fraaie uitzicht zouden hier ook aan bijdragen. Het gehele complex omvatte een verblijfsgebouw, een schoolgebouw, een directeursvilla en een voorzieningengebouw. Het geheel was gebouwd in baksteen, in neo-klassieke stijl. De kapel, naast het gehele complex gelegen, dateert uit 1934. De Vroedvrouwenschool is in 1993 verhuisd naar Kerkrade. Het oude gebouw werd verbouwd tot een appartementencomplex voor ouderen met de naam Parc Imstenrade.

11 [/2] [x2] [detail] [schema] [naar 1] [bron]
Trouwfoto Anton Cillessen (28 jr.) en Leny van Rooij (26)«« Trouwfoto Anton Cillessen (28 jr.) en Leny van Rooij (26)

<b>COUDEWATER</B> - Het psychiatrisch ziekenhuis Coudewater in Rosmalen is in 1870 ontstaan als een afsplitsing van Reinier van Arkel in ’s-Hertogenbosch. Het is gevestigd op het terrein van het voormalige klooster van de zusters van Coudewater. 
Coudewater was een particuliere en commercieel gevoerde instelling. In de tijd van sterke verzuiling functioneerde het op neutrale grondslag. Er verbleven voornamelijk patiënten van buiten de regio ’s-Hertogenbosch. Aanvankelijk waren er zowel mannelijke als vrouwelijke patiënten, later alleen vrouwelijke. Op het hoogtepunt verbleven er enige honderden personen, deels permanent, maar meestal tijdelijk. Er was plaats voor arme (via de armenzorg) en voor rijke patiënten. Deze laatste groep verbleef op eigen kosten in eerste klas kamers.
»» COUDEWATER - Het psychiatrisch ziekenhuis Coudewater in Rosmalen is in 1870 ontstaan als een afsplitsing van Reinier van Arkel in ’s-Hertogenbosch. Het is gevestigd op het terrein van het voormalige klooster van de zusters van Coudewater. Coudewater was een particuliere en commercieel gevoerde instelling. In de tijd van sterke verzuiling functioneerde het op neutrale grondslag. Er verbleven voornamelijk patiënten van buiten de regio ’s-Hertogenbosch. Aanvankelijk waren er zowel mannelijke als vrouwelijke patiënten, later alleen vrouwelijke. Op het hoogtepunt verbleven er enige honderden personen, deels permanent, maar meestal tijdelijk. Er was plaats voor arme (via de armenzorg) en voor rijke patiënten. Deze laatste groep verbleef op eigen kosten in eerste klas kamers.
Helena (Leny) van Rooij; geb. 7 jun. 1910; werkte eerst enkele jaren als verpleegster in Ziekenhuis Coudewater in Rosmalen, volgde vervolgens de vroedvrouwenopleiding in Heerlen, waar ze 3 jaar intern verbleef; werkte vervolgens tot haar trouwen als vroedvrouw in Heesch en heeft zo'n 1500 baby's ter wereld gebracht; overl. Goirle 14 okt. 2001 (91 jr.).
♦ Uit haar bidprentje: "Een sterke vrouw, dat was Leny Cillessen-van Rooy, een ondernemend en wilskrachtig dametje. Vanuit haar kleine geboortedorp trok zij naar de grote stad Heerlen om er de opleiding tot verloskundige te volgen. Zij startte een eigen praktijk, wat in die tijd zeker niet gebruikelijk was. Zo'n 1500 kinderen hielp zij ter wereld te komen. Maar ook het gezin was haar veel waard. Zij was heel zorgzaam, heel strikt en duidelijk ook. Je wist wat je aan haar had. Met moeder kon je overal over praten. Zij stimuleerde haar kinderen tot zelfstandigheid. Heel belezen was zij en ook altijd ontzettend goed op de hoogte van alles wat er in de wereld reilde en zeilde. Een sterke vrouw, dat was zij en ondanks de moeilijke laatste jaren is die kracht niet verloren gegaan. Haar kinderen en kleinkinderen dragen die mee als een kostbaar geschenk."
♦ Haar voorouders schrijven hun achternaam als Van Rooij; opvallend is dat bij het overlijden van Leny de schrijfwijze Van Rooy wordt gehanteerd.

Visitekaartje van vroedvrouw Helena van Rooij«« Visitekaartje van vroedvrouw Helena van Rooij

12 [/2] [x2] [detail] [schema] [naar 1] [bron]
Josephus Ignatius Aloysius Roijackers; geb. 2 jul. 1910; overl. 3 mei 1994 (83 jr.).

13 [/2] [detail] [schema] [naar 1] [bron]
Yvonne Lucie Josépha JANSSENS; geb. Antwerpen (B) 1 aug. 1910; overl. Breda 30 mrt. 1999; begr. Breda 2 apr. 1999 (88 jr.). ///
♦ Kinderen uit dit huwelijk:
  1. Jozef Roijackers
  2. Robert Roijackers
  3. Peter Roijackers
  4. André Roijackers
  5. Rudi Roijackers

14 [/2] [x2] [detail] [schema] [naar 1]
Anthonius (Antoon) Brouwer; geb. Hillegom 29 jun. 1917; gemeenteambtenaar Breda; overl. Breda 19 aug. 1985 (68 jr.); tr. Breda 6 apr. 1945.

15 [/2] [x2] [detail] [schema] [naar 1]
Petronella Johanna Dorothea (Nelly) van Eil; geb. Teteringen 10 jan. 1915; overl. Breda 30 nov. 2005 (90 jr.).



Generatie V
(betovergrootouders)

16 [/2] [x2] [detail] [schema] [naar 1] [bron]
Charles van Santvoord«« Charles van Santvoord

Geboorteakte Charles van Santvoord
»» Geboorteakte Charles van Santvoord
Charles Joseph van Santvoord; geb. Tilburg 7 jun. 1859; dienstknecht (1888), koetsier (1896), bode (1918); overl. Kapellen (B) 14 jun. 1938 (79 jr.); tr. Tilburg 19 sep. 1888.

bidprentje Charles van Santvoord«« bidprentje Charles van Santvoord

17 [/2] [x2] [detail] [schema] [naar 1] [bron]
Trouwakte Charles van Santvoord en Johanna Adelaars
»» Trouwakte Charles van Santvoord en Johanna Adelaars
Johanna Maria Adelaars; geb. Asten 25 nov. 1863; overl. Kapellen (B) 31 mei 1936 (72 jr.).
♦ Op haar bidprentje staat vermeld: "Lid van den bond van het H. Hart van de Christene Vrouwengilde en van de derde Orde"
♦ Kinderen uit dit huwelijk (met wisselende schrijfwijzen):
  1. Cornelia Henrica Maria van Santvoord (Cor)(09-12-1889)
  2. Henricus Joseph van Santvoord (Harry) (01-02-1891)
  3. Adrianus Arnoldus Franciscus van Santvoord (29-04-1892)
  4. Antonetta Maria van Santvoord (Anna) (01-08-1893)
  5. Adriana Anna Barbara van Santvoord (Jeanne) (04-07-1895)
  6. Antonia Henrica van Santvoort (Tonny) (03-09-1896)
  7. Josephus Johannes Maria van Santvoord (Jos)(25-03-1901)

Bosscheweg, later Tivolistraat, in noord-oostelijke richting. Links in het hek een poort die later, in het begin van de dertiger jaren, toegang gaf tot bloemenmagazijn
»» Bosscheweg, later Tivolistraat, in noord-oostelijke richting. Links in het hek een poort die later, in het begin van de dertiger jaren, toegang gaf tot bloemenmagazijn 'Tivoli' met lunchroom en speeltuin, eigendom van de 'firma Fr. van der Boom & Zn.'. Het adres van dit bloemenmagazijn was Bosscheweg 101a, vanaf 1932 Bosscheweg 355. In het adresboek van 1948 is nog sprake van café Tivoli op het voornoemde adres. Verlofhouder was C.F. (Frans) van der Boom. Begin jaren vijftig wordt café Tivoli niet meer genoemd. Van der Boom werd geboren te Baarle-Nassau op 26 juli 1874 en was boomkweker van beroep. Hij was getrouwd met Johanna Maria Verdonk. Hij heeft nooit gewoond in café/bloemenmagazijn Tivoli. Hij woonde als bloemist aan de Heuvel en de Markt en verhuisde in 1938 naar het adres Telegraafstraat 14. Daar vierde hij in 1960 zijn 65-jarig huwelijksfeest. (foto 1910)

18 [/2] [x2] [detail] [schema] [naar 1] [bron]
Krantenartikel in Het Nieuwsblad van het Zuiden (25 juli 1974) n.a.v. 100ste verjaardag Frans van der Boom.«« Krantenartikel in Het Nieuwsblad van het Zuiden (25 juli 1974) n.a.v. 100ste verjaardag Frans van der Boom.

Trouwakte Frans van der Boom en Johanna Verdonk
»» Trouwakte Frans van der Boom en Johanna Verdonk
Cornelis Franciscus (Frans) van der Boom; geb. Baarle-Nassau 26 jul. 1874; bij zijn huwelijk dienstknecht, later bloemist en boomkweker te Tilburg; overl. 28 jan. 1975 (100 jr.); tr. Baarle-Nassau 20 apr. 1895.

Geboorteakte Frans van der Boom«« Geboorteakte Frans van der Boom
♦ Trouwde op minderjarige leeftijd (20) en had derhalve toestemming nodig van zijn ouders.
♦ Op 23 apr. 1965 vierde het echtpaar hun platina huwelijksfeest. Dit werd gevierd in bejaardenhuis 'Vredeburcht', waar het echtpaar woonde. Het was een enorme gebeurtenis, want het paar (het oudste stel van Tilburg op dat moment) kreeg bezoek van burgemeester C. Becht die een fles champagne had meegenomen. Ook bracht hij een taart en een brief mee namens Koningin Juliana. Ook monseigneur Bekkers kwam op bezoek en sprak bij binnenkomst de hilarische woorden: "Waar is het jonge paar?"

19 [/2] [x2] [detail] [schema] [naar 1] [bron]
Geboorteakte Johanna Verdonk
»» Geboorteakte Johanna Verdonk
Johanna Maria Verdonk; geb. Baarle-Nassau 13 apr. 1868; overl. Tilburg 11 mrt. 1967 (98 jr.).
♦ Kinderen uit dit huwelijk:
  1. Johannes Cornelis Franciscus van der Boom (07-03-1896 +)
  2. Ludovicus Joannes Cornelius van der Boom (19-02-1898 +02-10-1973)
  3. Adrianus Cornelis Franciscus van der Boom (18-03-1900 +26-10-1901)
  4. Antonius Ludovicus Cornelis van der Boom (05-04-1901 +)
  5. Anna Maria Petronella van der Boom (12-03-1903 +18-07-1980)
  6. Philomena Maria van der Boom (+06-11-1907)
  7. Adriana Maria Joanna van der Boom (+14-01-1908)
  8. Adriana Maria van der Boom (+03-07-1912)
♦ Woonden Blekersdijk 15 en per 30 apr. 1919 Heuvelstraat 23, beide te Tilburg. Bij de volkstelling van 1947 verbleven zij op het adres Telegraafstraat 14 te Tilburg.

20 [/2] [x2] [detail] [schema] [naar 1] [bron]
Hendrikus Cillessen; geb. Groesbeek ca 1880; timmerman; tr. Groesbeek 12 sep. 1906.

21 [/2] [x2] [detail] [schema] [naar 1] [bron]
Hendrika Maria Derks; geb. Groesbeek ca 1884; overl. sep. 1966 (82 jr.).

22 [/2] [x2] [detail] [schema] [naar 1] [bron]
Lambertus van Rooij; geb. Sint-Oedenrode 7 okt. 1874; rijksveldwachter te Nistelrode; overl. 12 dec. 1963 (89 jr.); tr. Best 15 nov. 1902.
♦ Is volgens de overlevering een zeer beschaafde, chique verschijning met een gedistingeerd grijs sikje en een grijs, golvend kapsel. Was een fervent liefhebber van de jacht. Kon 's ochtends niet altijd even goed z'n bed uitkomen, maar als het jachtseizoen was geopend, stond hij ineens moeiteloos om vijf uur naast zijn bed. Hij had in zijn jonge jaren gestroopt en kon die ervaring goed gebruiken in zijn werk als rijksveldwachter; één van zijn taken was het opsporen van stropers.
♦ Op 11 november 1856 wordt bij KB ten behoeve van de rijkspolitiezorg de rijksveldwacht ingesteld. De rijksveldwacht is het eerste burgerlijke rijkspolitie-orgaan. Artikel 1 van dit KB luidt: 'De dienst van geregtsdienaar, van Rijksveldwachter en van onbezoldigd opziener der jagt en visscherij zijn verenigd onder de benaming Rijksveldwacht.' Degenen, die deze ambten uitoefenen, krijgen de benaming rijksveldwachter. In artikel 3 sub f van dit KB worden de taken van de rijksveldwacht opgesomd: 'het opsporen van misdadigers en het inwinnen van informatiën nopens gepleegde misdrijven'.

23 [/2] [x2] [detail] [schema] [naar 1] [bron]
Petronella Schrauwens; geb. Best 20 mei 1883; overl. Mariaheide 2 apr. 1966 (82 jr.).
♦ Petronella vertrekt volgens het bevolkingsregister op 28 dec. 1910 naar Nistelrode. Waarschijnlijk begint Lambertus van Rooij rond die tijd met zijn werk als rijksveldwachter.
♦ Ze is een buitenechtelijk kind, haar ouders trouwen pas in 1886, terwijl ze in 1883 is geboren. Het verhaal gaat dat Antonius Schrauwens, 43 jaar oud tijdens zijn trouwen, niet haar biologische vader is.

24 [/2] [x2] [detail] [schema] [naar 1] [bron]
Petrus Franciscus Roijackers; geb. Beek en Donk 23 okt. 1870; tr. Rijsbergen 21 aug. 1905.

25 [/2] [x2] [detail] [schema] [naar 1] [bron]
Julia Maria Gerardina van den eeden; geb. Rijsbergen 16 apr. 1873.
♦ Kinderen uit dit huwelijk:
  1. Petrus Josephus Gerardus Antonius Roijackers
  2. doodgeboren zoontje Roijackers
  3. Elisa Lucia Antonia Roijackers
  4. Gerardus Petrus Franciscus Roijackers
  5. Josephus Ignatius Aloysius Roijackers
  6. Frans Jozef Marie Roijackers

28 [/2] [x2] [detail] [schema] [naar 1] [bron]
Petrus (Piet) Brouwer; geb. Hillegom 16 okt. 1882; bloemkweker; tr. Lisse 20 mei 1913.

29 [/2] [x2] [detail] [schema] [naar 1] [bron]
Maria Schrama; geb. Lisse 10 jun. 1885; overl. Hillegom 1 aug. 1943 (58 jr.).

30 [/2] [x2] [detail] [schema] [naar 1] [bron]
Geboortakte Bernardus van Eil«« Geboortakte Bernardus van Eil

Bernardus Adrianus (Bernard) van Eil; geb. Alphen en Riel 4 apr. 1884; groothandelaar in zoetwaren; tr. 's-Hertogenbosch 18 feb. 1914.

31 [/2] [x2] [detail] [schema] [naar 1]
Jacoba Johanna Schneider; geb. Zaltbommel.



Generatie VI
(oudouders)

32 [/2] [x2] [detail] [schema] [naar 1] [bron]
Overlijdensakte Adriaan van Santvoord
»» Overlijdensakte Adriaan van Santvoord
Adriaan van Santvoord; geb. Tilburg 13 jun. 1827; dienstknecht/dagloner (1859), fabriekwerker (1867), voerman (1873), dagloner (1875), winkelier (1878), dienstknecht (1888), herbergier (1893); overl. Tilburg 20 jul. 1894 (67 jr.); tr. Tilburg 20 jan. 1859.
♦ 18-10-1865: akte van verkoop van bouwland of bouwplaats, gelegen in de Nieuwlandsche Schijf, sectie L onderdeel van nr. 71, te Tilburg, door Woutherus Panis, landbouwer en voerman te Tilburg, aan Adriaan van Santvoort, winkelier te Tilburg, voor fl. 200,-. [notaris A.J.M. Verschure]

  • 18-01-1866: akte van schuldbekentenis door Adriaan van Santvoort, winkelier te Tilburg, aan Franciscus Bernardus Gerardus Kieckens, genees-, heel- en verloskundige te Tilburg, van fl. 1500,-, onder hypothecair verband van bouwland of bouwplaats, gelegen in de Nieuwlandsche Schijf, sectie L onderdeel van nr. 71, te Tilburg. [notaris A.J.M. Verschure]
  • ♦ Testament 24-05-1884, waarbij hij aan zijn vrouw Cornelia Roef het vruchtgebruik van zijn nalatenschap legateert, en haar benoemt tot executeur-testamentair. [notaris A.H.W.J. Martens]

    Trouwakte Adriaan van Santvoord en Cornelia Roef«« Trouwakte Adriaan van Santvoord en Cornelia Roef

    33 [/2] [x2] [detail] [schema] [naar 1] [bron]
    Overlijdensakte Cornelia Roef
    »» Overlijdensakte Cornelia Roef
    Cornelia Roef; geb. Tilburg 11 jan. 1833; overl. Tilburg 8 feb. 1899 (66 jr.).
    ♦ Testament 23-05-1884, waarbij zij aan haar man Adriaan van Santvoord het vruchtgebruik van haar nalatenschap legateert, en hem benoemt tot executeur-testamentair. [notaris A.H.W.J. Martens]

  • 31-10-1895: akte van verkoop van een huis, erf en tuin, sectie M nr. 4979, te Tilburg, door Cornelis Donders, koetsier te Tilburg, als lasthebber van 1) Cornelia Roef te Tilburg, weduwe van Adriaan van Santvoort, voor zichzelf en als voogd van haar twee kinderen Franciscus Aloysius en Bernardus Waltherus, 2) Johannes Silvester van Santvoort, fabriekswerker te Tilburg, 3) Hendrikus Franciscus Vorselaars, smid te Tilburg, gehuwd met Anna van Santvoort, 4) Adrianus Antonius van Santvoort, sigarenmaker te Tilburg, 5) Henricus van Santvoort, sigarenmaker te Tilburg, 6) Arnolda Elisabeth van Santvoort te Rotterdam, 7) Hendrikus de Leuw, smid te Helmond, gehuwd met Maria van Santvoort, 8) Charles Josephus van Santvoort, koetsier te Tilburg, aan Corbelis Johannes Oprinsen, herbergier te Tilburg, voor fl. 3375,-. [notaris P.W. Maas]
  • ♦ Kinderen uit dit huwelijk (met wisselende schrijfwijzen):
    1. Charles Joseph van Santvoord (07-06-1859)
    2. Arnolda Elisabeth van Santvoord (23-11-1860)
    3. Joannes Sijlvester van Santvoort (30-12-1861)
    4. Henricus Dionijsius van Santvoort (04-11-1863)
    5. Anna Cornelia van Santvoord (22-06-1865)
    6. Maria Johanna van Santvoort (26-02-1867)
    7. Henricus Antonius van Santvoort (15-02-1869)
    8. Adrianus Antonius van Santvoort (28-02-1870)
    9. Franciscus Aloijsius van Santvoord (26-05-1873)
    10. Bernardus Waltherus Dionisius van Santvoord (23-05-1875)
    11. Alphonsus Ludovicus van Santvoord (12-09-1878)

    34 [/2] [x2] [detail] [schema] [naar 1] [bron]
    Bevolkingsregister Heeze 1860
    »» Bevolkingsregister Heeze 1860
    Antonius (Antonie) Adelaars; geb. Heeze 5 jun. 1829; wever, won. te Heeze; overl. Heeze 25 feb. 1907 (77 jr.); tr. Asten 4 mrt. 1859.

    35 [/2] [x2] [detail] [schema] [naar 1] [bron]
    Overlijdensakte Hendrika Beks«« Overlijdensakte Hendrika Beks

    Hendrica/Hendrika Beks (BEKX); geb. Asten 15 aug. 1830; overl. Heeze 25 mei 1874 (43 jr.).


    36 [/2] [x2] [detail] [schema] [naar 1] [bron]
    Geboorteakte Cornelis van der Boom«« Geboorteakte Cornelis van der Boom

    Overlijdensakte Cornelis van den Boom
    »» Overlijdensakte Cornelis van den Boom
    Cornelis van der/van den Boom; geb. Baarle-Nassau 13 sep. 1832; arbeider, landbouwer; overl. Baarle-Nassau 3 jul. 1899 (66 jr.); tr. Baarle-Nassau 24 nov. 1864.
    ♦ Onecht kind van Van den Boom en Rueles.

    37 [/2] [x2] [detail] [schema] [naar 1] [bron]
    Geboorteakte Johanna Verharen«« Geboorteakte Johanna Verharen

    Trouwakte Cornelis van der Boom en Johanna Verharen
    »» Trouwakte Cornelis van der Boom en Johanna Verharen
    Johanna Elisabeth Verharen (VERHAEREN); geb. Baarle-Nassau 5 okt. 1829; dienstmeid, landbouwster; overl. Gilze en Rijen 5 dec. 1909 (80 jr.).
    ♦ Onecht kind van Adriana Verharen.

    Overlijdensakte Johanna Verharen«« Overlijdensakte Johanna Verharen

    38 [/2] [x2] [detail] [schema] [naar 1] [bron]
    Geboorteakte Jan Baptist Verdonk«« Geboorteakte Jan Baptist Verdonk

    Trouwakte Jan Baptist Verdonk en Johanna Meeusen
    »» Trouwakte Jan Baptist Verdonk en Johanna Meeusen
    Jan Baptist Verdonk; geb. Baarle-Nassau 22 jan. 1826; landbouwer; overl. Baarle-Nassau 18 apr. 1907 (81 jr.); tr. Baarle-Nassau 17 apr. 1863.

    Overlijdensakte Jan Baptist Verdonk«« Overlijdensakte Jan Baptist Verdonk

    39 [/2] [x2] [detail] [schema] [naar 1] [bron]
    Geboorteakte Johanna Meeusen
    »» Geboorteakte Johanna Meeusen
    Johanna Meeusen (MEEUWSEN); geb. Baarle-Nassau 31 jul. 1832; dienstmeid, landbouwster; overl. Baarle-Nassau 24 mrt. 1906 (73 jr.).

    Overlijdensakte Johanna Meeusen«« Overlijdensakte Johanna Meeusen

    40 [/2] [x2] [detail] [schema] [naar 1] [bron]
    Gradus Cillessen (CILLISSEN); geb. Groesbeek ca 1856; timmerman; tr. Groesbeek 20 jun. 1879.

    41 [/2] [x2] [detail] [schema] [naar 1] [bron]
    Anna (Johanna) Maria Mulders; geb. ca 1858; overl. Groesbeek 6 apr. 1927 (69 jr.).

    42 [/2] [x2] [detail] [schema] [naar 1] [bron]
    Antoon Derks; geb. Groesbeek 2 mrt. 1850; landbouwer; overl. Groesbeek 23 okt. 1932 (82 jr.); tr. Mook 15 nov. 1878.

    43 [/2] [x2] [detail] [schema] [naar 1] [bron]
    Johanna Maria Theunissen; geb. Mook 13 sep. 1854; overl. Groesbeek 28 jul. 1915 (60 jr.).

    44 [/2] [x2] [detail] [schema] [naar 1] [bron]
    Johannes van Rooij; geb. Best 27 apr. 1846; tr. Sint-Oedenrode 17 jan. 1873.

    45 [/2] [x2] [detail] [schema] [naar 1] [bron]
    Johanna Maria Vervoort; geb. Sint-Oedenrode 4 dec. 1844.

    46 [/2] [x2] [detail] [schema] [naar 1] [bron]
    Antonius Schrauwens; geb. Best ca 6 jul. 1842; tr. Best 20 feb. 1886.

    47 [/2] [x2] [detail] [schema] [naar 1] [bron]
    Maria Catharina van Remunt (van REMUND); geb. Best 8 dec. 1855.

    48 [/2] [x2] [detail] [schema] [naar 1] [bron]
    Petrus ROIJAcKERS; geb. Beek en Donk 29 okt. 1826; overl. Beek en Donk 16 jun. 1886 (59 jr.); tr. Beek en Donk 20 nov. 1869.

    49 [/2] [x2] [detail] [schema] [naar 1] [bron]
    Petronella van den einde; geb. Lieshout 19 jan. 1850; overl. Beek en Donk 7 jan. 1936 (85 jr.).
    ♦ Kinderen uit dit huwelijk:
    1. Petrus Franciscus Roijackers

    50 [/2] [x2] [detail] [schema] [naar 1] [bron]
    Gerardus van den eeden; geb. Rijsbergen 29 aug. 1818; winkelier; overl. Rijsbergen 22 mrt. 1882 (63 jr.); tr. Rijsbergen 29 sep. 1868.

    51 [/2] [x2] [detail] [schema] [naar 1] [bron]
    Antonetta van Deuren; geb. Rijsbergen 6 jun. 1841; winkelierster; overl. Rijsbergen 10 dec. 1911 (70 jr.).
    ♦ Kinderen uit dit huwelijk:
    1. Johanna Maria Francisca van den Eeden
    2. Julia Maria Gerardina van den Eeden
    3. Johanna Maria Philippina van den Eeden
    4. Anna Elisabeth Maria van den Eeden
    5. Lucia Maria Cornelia van den Eeden
    6. Cornelis Philippus Johannes van den Eeden
    ♦ UITZOEKEN: geboren of gedoopt aldr. 06-07-1841

    56 [/2] [detail] [schema] [naar 1] [bron]
    Petrus Brouwer; bloembollenkweker. ///

    57 [/2] [detail] [schema] [naar 1] [bron]
    Maria Zeestraten. ///

    58 [/2] [x2] [detail] [schema] [naar 1] [bron]
    Antonius Schrama
    »» Antonius Schrama
    Antonius Schrama; geb. Sassenheim 23 dec. 1835; vrachtijder; overl. Lisse 18 apr. 1917 (81 jr.); tr. Lisse 1 jun. 1876.

    59 [/2] [x2] [detail] [schema] [naar 1] [bron]
    Cornelia van der Reep«« Cornelia van der Reep

    Cornelia van der Reep; geb. Lisse 26 jun. 1853; overl. Lisse 4 apr. 1929 (75 jr.).


    60 [/2] [x2] [detail] [schema] [naar 1] [bron]
    Trouwakte Jacobus van Eil en Petronella Verboven«« Trouwakte Jacobus van Eil en Petronella Verboven

    Overlijdensakte Jacobus van Eil
    »» Overlijdensakte Jacobus van Eil
    Jacobus van Eil; geb. Princenhage ca 1845; landbouwer; overl. Alphen en Riel 13 mei 1886 (41 jr.); tr. Chaam 20 apr. 1872.

    61 [/2] [x2] [detail] [schema] [naar 1] [bron]
    Geboorteakte Petronella Verboven«« Geboorteakte Petronella Verboven

    Overlijdensakte Petronella Verboven
    »» Overlijdensakte Petronella Verboven
    Petronella Verboven; geb. Chaam 6 nov. 1841; naaister; overl. Chaam 4 mei 1916 (74 jr.).

    62 [/2] [x2] [detail] [schema] [naar 1] [bron]
    Franciscus Josephus Schneider; geb. 's-Hertogenbosch 7 mei 1860; tr. 's-Hertogenbosch 8 feb. 1888.
    ♦ Als geboortedatum wordt ook genoemd 18 mei 1860 (SADB)

    63 [/2] [x2] [detail] [schema] [naar 1] [bron]
    Dorothea Frederik(a) Straatman; geb. 's-Hertogenbosch 25 mrt. 1858.
    ♦ Als geboortedatum wordt ook genoemd 26 mrt. 1858 (SADB).



    Ga verder naar volgende generatie